2012. november 30., péntek

Avatás


Ünnepeltünk, a bajai városháza felújított Türr-termét avattuk. A terembe lépve még érezni a frissen lakkozott padló illatát, összeegyeztethető múlt és jelen.
A tárgyalóban láthatók Dr. Újpéteri Elemér relikviái, portré a diplomatáról B. Mikli Ferenc festőművész alkotásában, Kovács Csaba műgyűjtő bajai vonatkozású felajánlott kincsei, pl. Tóth Kálmán versei. Kiemelt helyet kaptak Döme Ottó felajánlásában a 16. Határvadász Zászlóalj múltjára visszatekintő emlékek.
A terem felújításának része a falára tervezett 8 négyzetméteres rekorder zászló elhelyezése is, mely 9 hónapos 'útja' után ért révbe.
A lobogó ötlete ugyan idén februárban született a Türr-teremhez közeli irodában, ám évszázados üzenetet hivatott kreatív módon kifejezi és átmenteni a jövőbe.
Júliusban szorgos és önzetlen kezek formálták és a magasba emelték, s mind az 1080 különböző darabja és milliónyi öltése teszi egyedivé, hiszen rekordot bármennyit állíthatunk még életünk során, ám ebből a lobogóból csak egy van!
Alkotóinak és országszerte élő támogatóinak nemzeti identitása, magyarságtudata, közösségi élménye, önzetlensége, szíve és lelke is belevarródott a lobogóba, így hozva létre egy új helyi értéket, s most az eszmei értékű zászlónk a számára legmegfelelőbb környezetbe került, csodálatos emlékek, relikviák közé.
Az ünnepség része Fekete Szabolcs plébános áldása volt, s így dupla áldás került a zászlónkra, mely védi nemzetünket.
Láttam a terveimből felnőni, megelevenedni, mindenki gyermekévé válni, büszkén megmutatni, majd a helyére tettem, s most végleg elengedtem....... :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...