2016. június 9., csütörtök

Hogyan készítsünk egyedi gyümölcstartó kosarat?

   A konyhánk egyre jobban bezsúfolódó pultjának tehermentesítése volt a célom. Így asztali kosár helyett egy - az Pinterest-n talált ötletet tovább gondolva - falra helyezhető kosarakkal váltottam ki a tárolást.
   Nemrég felszabadult a 100 literes akváriumunk, mely alatt - az akvárium méretére szabott - akáctábla volt a biztonsági padozat. Tehát adta magát a gyalult, de kezeletlen deszka, amely natúrságával pontosan beillett a rusztikus és country stílusú konyha-ebédlőnk berendezésébe és méretei is pont passzoltak egy kihasználatlan falszakaszra.
A kosár terjedelmének növelésére beszereztem 3 db fali kosárkát, íme a forrás.
Nekem a fa-króm változat tetszett, ám jól mutatna fonott kosár vagy fából készült doboz változatban is. Lényeges szempont a választásnál, hogy a gyümölcsöket tároló kosár szellőző legyen és könnyen tisztítható.
A kivitelezést - ez esetben - a család aranykezű asztalosa végezte, ám bevállalós nőtársaim nyugodtan ragadjanak fúrót, csavarokat, mint a cérnatartónál.
A keményfára előre bejelöltem a furatok helyét, figyelembe véve a kosarak magasságát, terjedelmét. 3 db kosarat terveztem, így gyümölcsfajtánként tudunk szelektálni, válogatni.
A jelölést követte a fúrás, majd a kampós csavarok betekerése.
Rögzítve a falra így fest a gyümölcstartó:
'Belakva' pedig így:
Költségek:
 - rétegelt lemezből készítve így számolhatunk: cca. 800 ft/m2
 - 6 db kampós csavar ára cca. 100 ft
 - 4 db tipli+csavar a falra rögzítéshez cca. 100 ft

Jó munkát, jöhet a gyümölcsszezon, működik a kosárfeltöltés!

Görgei-Reiner Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...