2011. március 8., kedd

Tejben vajban

A Shea vaj az afrikai Karité fa gyümölcsének magjából készül, 100%-ban növényi eredetű, mellyel bőrünket, hajunkat hidratálhatjuk. A kozmetikában használt shea vaj színe fehér, világos sárga, de akár halvány zöldes is lehet. A szín függ a szüretelés idejétől, helyétől és a vaj előállításának módjától is.
A shea vaj összetevői: 75% triterpén, zsírsavak, triterpénalkoholok, E vitamin, A vitamin, béta karotin, és allantoin. A shea vajnak más növényi olajokhoz képest magas az allantoin tartalma, ez segít a gyulladásos folyamatok megállításában és a sérülések begyógyításában.

Shea vajjal hatékonyan kezelhetjük a hegeket, égési sérüléseket, ekcémát, pikkelysömört, a kicserepesedett ajkakat és a száraz bőrt.

Forrás: Tejben vajban

FacebookIWIW megosztásTwitterAjánlás a linkter.hu-raGoogle könyvjelző

2 megjegyzés:

  1. Én is használom, csak úgy natúron, kenem mindnehova, ahol száraz, ekcémás gyereknek is tökéletes

    VálaszTörlés
  2. Kicsit tartottam a töménységétől, nem kellett volna, mert tökéletesen felszívódik a 'kocsizsír'.
    Köszönöm a hozzászólásod!

    VálaszTörlés